Gå till innehåll

Consto tecknar avtal för 49 exklusiva bostadsrätter vid Tullholmsvikens bästa läge

Consto kommer tillsammans med Löfbergs Fastigheter och Prepart Projekt att uppföra det sjönära bostadsprojektet Tullholmsterrassen. Lägenheterna ligger alldeles intill viken som knyter ihop Klarälven med Vänern, och erbjuder en exklusiv känsla samtidigt som de uppfyller hög standard för hållbarhet. Ambitionen är att certifiera projektet med Svanen.

–          Vi är mycket glada över att få starta upp ytterligare ett projekt tillsammans med Löfberg Fastigheter och dessutom i en tid då många andra aktörer drar i bromsen. Vi har arbetat med projektet en längre tid och det kommer bli ett fantastiskt hus med bästa läget ner mot vattnet! Det har funnits ett tydligt fokus på hållbarhet sedan första skisserna togs fram och detta tar sig uttryck i fasader av träpanel, solceller på tak och hög standard på materialval, säger Tobias Kvarth, Arbetschef Consto.

Tullholmsviken är ett attraktivt område i centrala Karlstad som fortsätter att utvecklas till en levande och inbjudande stadsdel. Tullholmsterrassen kommer förutom sina 49 lägenheter (2-7 rok) även erbjuda en stor gemensam takterrass med växthus, garage, gemensamhetslokal samt två restauranglokaler i markplan. Det är ljusa lägenheter med genomgående hög standard samt stora inglasade balkonger och terrasser.

–          Löfberg Fastigheter och Consto har gjort många bra saker tillsammans, och jag är glad att samarbetet fortsätter. Vi är två företag som vågar satsa även i tider då många drar i handbromsen, och jag är övertygad om att vi kommer att göra Tullholmsterassen till något alldeles extra, säger Tomas Rhöse, VD Löfberg Fastigheter.

 

Consto Sverige AB ingår i den norska entreprenörkoncernen Consto AS som grundades i Tromsö 2006. Koncernen har 1 250 anställda och en omsättning på ca 11 miljarder NOK. Koncernen är sedan 2016 verksamma i Sverige med huvudkontor i Karlstad och lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Västerås och Örebro.

 

För mer information: Christer Lund, VD/Koncernchef, Consto, 054-224 44 02

 

Foto: SR-K

  • Publicerad: 2023-05-26
  • Kategorier: Nyheter