Gå till innehåll

Consto sponsrar QBIKS flickfotboll

Qul i QBIK riktar sig till tjejer 6-9 år som går på Fredricelundsskolan i Karlstad. QBIK är en verksamhetsmässigt och ekonomiskt fristående förening som bedriver flick- och damfotboll varav de har funnits i 45år.

– Vi har märkt att vi har färre tjejer i vår verksamhet från den här skolan än andra närliggande skolor och därför har vi valt att startat det här initiativet. Det skapar möjlighet för fler tjejer att upptäcka fotboll och rörelseglädje. Tjejerna får också möjlighet till en aktiv fritid. Vi anordnar träning på måndagar med våra Unga ledare som tränare. Dessa Unga ledare spelar själva i föreningen, i våra äldre ungdomslag eller i vårt A-lag. De agerar då som viktiga förebilder för tjejerna som deltar, säger Karolina Lindgren, föreningsutvecklare på QBIK

 

Träningen är i direkt anslutning till fritids och det finns ett nära samarbete med fritidspedagogerna för att möjliggöra att tjejerna som går på fritids kan delta på fotbollsträningarna. Vid varje tillfälle har det kommit mellan 30-50 tjejer.

 

– Samarbetet med Consto möjliggör att vi kan erbjuda våra Unga ledare ett litet arvode för tid de lägger ner med planering och genomförande av träningarna. Vi kan köpa mellis till deltagarna och även dela ut vattenflaska/hårband eller liknande till tjejerna som deltar, säger Karolina Lindgren, föreningsutvecklare på QBIK.

  • Publicerad: 2023-03-23
  • Kategorier: Nyheter