Gå till innehåll

Bifodret, Uppsala

211 hyresrätter

Consto har tecknat avtal med Reliwe Sverige AB om att uppföra 211 moderna lägenheter i Rosendal, Uppsala. De första hyresgästarena kommer att kunna flytta in i sina nya bostäder redan i december 2025 och hela projektet kommer att vara färdigställt i sin helhet i mars 2026.

Projektet, som benämns ”Bifodret”, omfattar fasader i varierande kulörer och material för att skapa dynamik och liv i kvarteret. Bifodret utrustas med en omfattande solcellsanläggning på fastighetens tak, detta för att säkerställa en miljövänlig och lägre energiförbrukning för fastigheten. Projektet ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, produktionsstart är planerad till november i år.

Området Rosendal är en ny klimatsmart och attraktiv stadsdel som växer fram i södra Uppsala. Rosendal omfattas av ett bygglogistikcenter som är en kombinerad leveransplaneringstjänst samt samlastningscentral. Här samlas leveranser från alla arbetsplatser i området och levereras sedan ut av bygglogistikcentrets transportbil. Detta bidrar till att minska antalet enskilda leveranser till arbetsplatserna, vilket i sin tur innebär minskade utsläpp och mindre buller från trafiken för boende i närområdet.

Status Pågående
Projekt Bostäder, Nyproduktion
Ort Uppsala
Region Stockholm
Beställare Reliwe Sverige AB
Byggtid nov 2023 - mars 2026
Entreprenadform Totalentreprenad
Arbetschef Tommie Valkeaniemi