Gå till innehåll

Barkarby Pluss, Stockholm

223 bostadsrätter med ett ett koncept som innebär att bo med känslan av hotell

Barkarby Pluss är ett inspirerande och nyskapande bostadsprojekt i Barkarby. Det omfattar 223 bostadsrätter med hög standard, gemensamt garage och ut mot torget finns loungen på 450 kvadratmeter med välutrustat gym, bemannad reception, lounge för fika och umgänge, festlokal, konferensrum och gästrum för övernattning. Allt för att de boende ska få en bekymmersfri och upplevelserik tillvaro med fokus på hälsa, trivsel och trygghet. Dessutom finns en gemensam innergård med växthus, pergola och grönskande ytor som är avsedda för socialt umgänge och trivsel i alla åldrar.

Projektet byggs enligt Plussbostadskonceptet, som utvecklades av det norska bostadsföretaget Selvaag Bolig ASA och har blivit en stor framgång i Norge med 2 000 uppförda Plussbostäder hittills. Barkarby Pluss representerar det fjärde Plussbostadsprojektet i Sverige, med de tidigare projekten belägna på Östermalm och Gärdet i centrala Stockholm.

I Barkarby pågår en satsning på infrastrukturen med ny tunnelbanestation, Förbifart Stockholm och en ny pendel-, regional- och fjärrtågstation. Barkarby Pluss kommer att erbjuda moderna och miljövänliga bostäder som ligger nära grönområden och stadens bekvämligheter, såsom service och kommunikation. Projektet har planerats för att uppnå Svanen-certifiering, vilket ställer höga krav på hållbarhet. Inflyttningar i Barkarby Pluss är beräknade att ske under 2026 och 2027, dvs i samband med att den nya tunnelbanesträckningen till Barkarby bedöms vara klar.

 

Status Pågående
Projekt Bostäder, Nyproduktion
Ort Stockholm
Region Stockholm
Beställare Selvaag
Byggtid maj 2024 - april 2027
Entreprenadform Totalentreprenad
Arbetschef Oskar Settermark