Gå till innehåll

Constos samarbete i Norge expanderas till nytt entreprenaduppdrag i Sverige

Consto har tidigare framgångsrikt genomfört projekt tillsammans med Selvaag i Norge, nu påbörjas Constos första uppdrag för Selvaag i Sverige, Barkarby Pluss. Här utvecklas Selvaag Plussbostäder, ett koncept som innebär att bo med känslan av hotell.

Barkarby Pluss är ett inspirerande och nyskapande bostadsprojekt i Barkarby. Det omfattar 223 bostadsrätter med hög standard, gemensamt garage och ut mot torget finns loungen på 450 kvadratmeter med välutrustat gym, bemannad reception, lounge för fika och umgänge, festlokal, konferensrum och gästrum för övernattning. Allt för att de boende ska få en bekymmersfri och upplevelserik tillvaro med fokus på hälsa, trivsel och trygghet. Dessutom finns en gemensam innergård med växthus, pergola och grönskande ytor som är avsedda för socialt umgänge och trivsel i alla åldrar.

– Vi ser fram emot att få vara en del av det spännande bostadsprojektet Barkarby Pluss. Selvaags koncept med gemensamma ytor är väldigt intressant och helt unikt för Barkarbystaden. Det kommer att bli ett fint kvarter och vi ser att de produktionsmässiga utmaningarna är hanterbara, bl.a tack vare Järfälla kommuns omsorgsfulla samordning av allt som byggs i området. Vår förhoppning är att detta samarbete kommer att vara starten på en lång och framgångsrik relation här i Sverige som gynnar både Consto och Selvaage Bostad, säger Oskar Settermark, arbetschef på Consto.

Projektet byggs enligt Plussbostadskonceptet, som utvecklades av det norska bostadsföretaget Selvaag Bolig ASA och har blivit en stor framgång i Norge med 2 000 uppförda Plussbostäder hittills. Barkarby Pluss representerar det fjärde Plussbostadsprojektet i Sverige, med de tidigare projekten belägna på Östermalm och Gärdet i centrala Stockholm.

I Barkarby pågår en satsning på infrastrukturen med ny tunnelbanestation, Förbifart Stockholm och en ny pendel-, regional- och fjärrtågstation. Barkarby Pluss kommer att erbjuda moderna och miljövänliga bostäder som ligger nära grönområden och stadens bekvämligheter, såsom service och kommunikation. Projektet har planerats för att uppnå Svanen-certifiering, vilket ställer höga krav på hållbarhet. Inflyttningar i Barkarby Pluss är beräknade att ske under 2026 och 2027, dvs i samband med att den nya tunnelbanesträckningen till Barkarby bedöms vara klar.

– Vi har haft en mycket lyckad säljstart i projektet under september. Att få träffa bostadsintressenter som så småningom blir de som kommer att bo i Barkarby Pluss är väldigt trevligt. Med Consto som entreprenör ska vi på Selvaag erbjuda våra bostadsköpare en så trygg resa som möjligt fram till inflyttning. Vi tror att det kommer att bli ett av de absolut bästa bostadsprojekten i Barkarbystaden. I konkurrensutsatt upphandling har vi nått fram till ett entreprenadavtal med Consto som känns betryggande för vårt fortsatta arbete genom detaljprojektering och uppförande av detta kvarter, säger Erik Westling, projektchef på Selvaag.

Consto Sverige ingår i den norska entreprenörkoncernen Consto som grundades i Tromsö 2006. Koncernen har över 1 250 anställda och en omsättning på 10,7 miljarder NOK. Koncernen är sedan 2016 verksamma i Sverige med huvudkontor i Karlstad och lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Västerås och Örebro.

Selvaag Bostad AB ingår i Selvaag Bolig ASA som grundades 1948. Selvaag Bolig ASA är sedan 2012 noterat på Oslobörsen och en av Norges största bostadsutvecklare med verksamhet i flera norska städer samt i Stockholmsområdet.

För mer information: Christer Lund, VD/Koncernchef, Consto, 054-224 44 02

Illustrationsbilder: Pörner + Pettersson AB, Arkitekter

 

  • Publicerad: 2023-10-06
  • Kategorier: Nyheter