Gå till innehåll

Vi stödjer Aktiv skola

De ger skolor kostnadsfri tillgång till undervisningsmaterial, hjälper lärare med handledande filmer, skapar drogförebyggande material, hälsomaterial, miljömaterial, ger tips till föräldrar som har barn som börjar skolan och mycket mer.

Det är en stiftelse och därmed en ideell organisation som är icke-vinstdrivande. För att kunna bedriva sin verksamhet och nå ut med viktig information, är de beroende av frivilliga bidrag/sponsorpengar.

Titta gärna på deras prisbelönta utbildningsfilm om Grooming och sprid den gärna till vänner och bekanta så dom får se hur enkelt barn blir kontaktade i sexuella syften.

https://aktivskola.org/utbildningsmaterial/jag-tror-jag-ar-lite-kar-i-dig/

 

Jag tror jag är lite kär i dig- aktivskola.org
Jag tror jag är lite kär i dig är en film om grooming. Filmen handlar om Nadja, en helt vanlig tonårstjej. I filmen  träffar hon en kille på nätet, först flörtar de och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart ha mer. Jag tror jag är lite kär i dig skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan eskalera…

Deras specialsatsning Sommarsmart, en föreläsning om nät- ochhälsovanor, blev väldigt uppskattad av alla som hade möjlighet att se den när den sändes live på kvällen den 1 juni i år. Martina Söderholm och Erik Hellmén pratade hur skärmtiden och stillasittandet ökar under sommarlovet, och gav tips och råd kring hur du som vårdnadshavare kan göra för att både du och dina barn kan aktiveras tillsammans.

 

Föreläsningar
Gå gärna in på deras hemsida och anmäl er till vårens föreläsningar.

https://aktivskola.org/forelasningar/ 

 

  • Publicerad: 2021-11-30
  • Kategorier: Nyheter