Gå till innehåll

Karlstad kommuns arkitekturpris

Karlstad kommun vill uppmärksamma god arkitektur och varje år delar stadsbyggdnämnden därför ut pris till väl utförd om-, till- eller nybyggnad. I år gick priset återigen till Löfbergs Fastigheter, denna gång för flerbostadshusen vid Docklands, som ligger i kvarteret Bryggudden. Byggnaderna är ritade av Tengboms arkitekter med Consto som entreprenör.

Motiveringen för årets vinnare lyder: ”De två bostadshusen som delar en upphöjd innergård har med hjälp av olika tegelsorter, murningstekniker och omsorgsfulla färg- och materialmöten åstadkommit ett gott föredöme för Karlstads bebyggelser med estetiskt och materialmässigt hög nivå”.

Löfbergs Fastigheter tog även hem priset 2013, för sin byggnad Bryggudden i inre hamn, samt 2017 för Kanalstranden i samma område. Dessa två med Consto som entreprenör.

 

  • Publicerad: 2019-02-22
  • Kategorier: Nyheter