Gå till innehåll

Jonas överlevde mirakulöst

För 12 år sedan uppmärksammades en arbetsplatsolycka i Karlstad av lokala medier. Snickaren Jonas Ståhlberg föll 12,5 meter ner i ett ventilationsschakt men överlevde mirakulöst.

Jonas överlevde trots att ha spräckte skallen, fick hjärnblödningar, punkterade båda lungorna och krossade två ryggkotor. Vägen tillbaka har varit lång, och Jonas var helt sjukskriven mellan 2006 och 2010.

För tre år sedan fick Jonas jobb på Consto genom galaxen Bygg. Syftet med galaxen är att ordna anpassade arbeten ute i företagen åt sjukskrivna och arbetslösa personer med bakgrund i branschen. Jonas upplever att företaget, arbetskamraterna och cheferna är tillmötesgående och tillsammans har de hittat en modell att jobba efter, där man lätt kan byta arbetsuppgifter när man känner att något är för tungt eller tar för lång tid.

Läs hela artikeln om Jonas i Tidningen Byggnadsarbetaren

http://www.byggnadsarbetaren.se/2018/02/foll-tolv-meter-nu-jobbar-jonas-igen/

  • Publicerad: 2018-02-20
  • Kategorier: Nyheter