Gå till innehåll

Consto AS förvärvar Byggbolaget i Värmland AB

Consto köper 70% av aktierna i Byggbolaget i Värmland AB

Consto AS köper 70 procent av aktierna i det svenska byggföretaget Byggbolaget i Värmland AB. Företaget är en av Värmlands ledande byggentreprenörer med 170 anställda och en förväntad omsättning 2016 på cirka 800 miljoner kronor. Säljare är Lasse Vikström och Jonas Jönsson. Båda fortsätter att arbeta i företaget.

 

Förvärv av Byggbolaget

I Norge har Consto på tio år byggt upp en rikstäckande  entreprenadkoncern med 550 anställda och en förväntad omsättning 2016 på cirka 3,5 miljarder.

– Vi har ett strategiskt mål att komma in på den svenska byggmarknaden, säger VD Hans Kristian Seterlund i Consto AS. Byggbolaget i Värmland AB har en historia och en ledning som passar väl in i vår koncern och vårt sätt att driva entreprenadverksamhet. Stark tillväxt i en bra marknad.

Byggbolaget i Värmland AB har sitt huvudkontor i Karlstad med avdelningskontor i Örebro.

– Vi har haft en stark tillväxt under det senaste året, och har nu även kontrakt utanför vårt primära marknadsområde, med inriktning österut längs E 18, säger Lasse Vikström i Byggbolaget.

Enligt Vikström har företaget en total orderstock på 2,5 miljarder kronor. För närvarande är det bostäder som utgör majoriteten av orderstocken, men företaget utför även alla typer av kommersiella och industriella byggnader.

– Med norska Consto som en aktiv majoritetsägare, tror vi på att stärka vår verksamhet ytterligare på den svenska byggmarknaden, säger Lars Vikström och Jonas Jönsson Byggbolaget i Värmland AB.

 

Consto satsar på svenska företag i Sverige

Seterlund tror på lokal marknadskännedom och nätverkande som kriterier för framgång inom byggbranschen, både i Norge och Sverige.

– Jag tror inte att vi norrmän kan den svenska byggmarknaden bättre än svenskarna själva. Språket är ganska lika, men kultur, struktur och marknadsmekanismer är helt annorlunda än vad vi är vana vid, säger Seterlund.

– För oss är det viktigt att utveckla ett hållbart och lönsamt företag i Sverige genom svensk ledning och anställda i Sverige. Det är i första hand inköp, kompetens- och leverantörsutveckling som vi ser potentiella samarbeten över gränsen, fortsätter Seterlund.

Chefen för Consto förnekar inte att ambitionen är att växa i Sverige.

– Historiskt sett har våra två länder varit i motkonjunktur så vi har kunnat utnyttja ledig kapacitet och resurser över gränsen. Nu är bilden helt annorlunda, med hög aktivitet i båda länderna. Inledningsvis ska vi, med Byggbolagets förvaltning, säkra positionen på byggmarknaden, och efterhand utveckla nätverk och relationer, säger Hans Kristian Seterlund.

 

For informasjon:
Adm. direktør Consto AS Hans Kristian Seterlund, Consto AS
tlf. +47 480 78 990

VD Lasse Vikstrøm, Bygggbolaget  i Värmland AB
tlf. 054 224 44 01

Kommunikasjonssjef Leo Nygænen, Consto AS
tlf. +47 922 51 120

  • Publicerad: 2016-09-15
  • Kategorier: Nyheter